معرفی و شروع کار با رسپبری پای پیکو – کوچک قدرتمند دوست داشتنی

معرفی رسپبری پای پیکو:

برد رزبری پای پیکو (یا همان Raspberry Pi Pico) از محصولات جدید بنیاد رزبری پای می‌باشد که از پردازنده RP2040 بهره می برد که در حقیقت یک پردازنده طراحی خود شرکت رسپبری پای است. RP2040 به دو هسته ARM Cortex-M0+ با سرعت کلاک ۱۳۳ مگاهرتز مجهز بوده و ۲۶۴ کیلوبایت حافظه‌ی رم اختصاصی دارد. هم چنین این پردازنده از حداکثر ۱۶ مگابایت حافظه‌ی فلش (در خارج از تراشه) از طریق باس اختصاصی QSPI پشتیبانی می‌کند و از کنترلر DMA بهره می‌برد.

تراشه‌ی رزبری پای دارای ۳۰ پین GPIO است که می‌توان از چهار مورد از آن‌ها به‌عنوان ورودی آنالوگ بهره گرفت. در تراشه‌ی RP2040 شاهد استفاده از دو UART، کنترلر SPI و دو کنترلر I2C به ‌همراه ۱۶ کانال PWM و یک کنترلر USB 1.1 و PHY هستیم. بنیاد رزبری پای از حضور هشت PIO رزبری پای (Raspberry Pi Programmable I/O) در RP2040 خبر می‌دهد و می‌گوید این تراشه از حالت بوت USB با پشتیبانی از UF2 بهره می‌برد.

علاوه بر منابع سخت افزاری قدرتمند‌، برد رزبری پیکو از پشتیبانی نرم افزاری و منابع جامعه غنی و کاملی برخوردار است. همچنین این برد با SDK کامل++C/C و SDK رسمی ارائه Micro python ارائه می‌گردد.

شما می توانید پیکوی دوست داشتنی را به کامپیوتر متصل کرده و نرم افزار Thonny Python IDE را نصب کنید. محیط نرم افزار بسیار ساده و روان طراحی شده است. محیط این نرم افزار در تصویر زیر نشان داده شده است:

می توانید اولین کد خود را به صورت زیر نوشته و برنامه چشمک زن LED را پیاده سازی کنید. تبریک میگم به دنیای رسپبری پای پیکو و میکرو پایتون خوش آمدید.